All inclusive: Ядене и пиене на корем - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
All inclusive: Ядене и пиене на корем
Автор: Мария Ангелова
All inclusive: Ядене и пиене на корем

Какво е all inclusive (ол инклузив)? Какво включва all inclusive? За какво да внимавате, когато избирате all inclusive почивка? Ето няколко полезни съвета:

Преценете цифрите

Проверете какво точно включва избраната от вас all inclusive почивка и си помислете дали наистина ще ползвате всички тези услуги. Ако имате неограничена консумация на алкохол, а вие почти не пиете, може да се окаже, че плащате повече. От друга страна, много оферти включват летищен трансфер, гледане на деца или ползване на екипировка за водни спортове – това може да ви спести доста пари.

All Inclusive - включва основни и междинни хранения, топли и безалкохолни напитки, както и местен алкохол.

Ultra all inclusive - включва консумация не само на местен, но и на вносен алкохол.

Срещат се и други разновидности на all inclusive, като Light, Flexi, Premium и подобни, но те са изкуствено създадени от някои хотели, като включват неща като воден бар, наем на колело и какво ли не още. Просто четете внимателно.

А вие как си почивате?

Преди да резервирате all inclusive почивка, помислете как си почивате най-добре. Ако предпочитате да обикаляте надлъж и нашир мястото, на което се намирате, по-скоро това не е добър избор за вас. По цял ден ще сте някъде навън и няма да обядвате в хотела, т.е. реално не използвате това, за което плащате. По-добър вариант за вас е нощувка със закуска и вечеря (HB).

Аll inclusive почивките си струват парите, ако сте в комплекса през цялото време и се възползвате от всички екстри. Предпочитате излежаване, мързелуване и целодневно забавление, без да се налага да се чудите как да стигнете до плажа и къде ще вечеряте - в този случай all inclusive е вашата почивка.

Четете малките букви

All inclusive може да означава различни неща на различните места. Четете внимателно какво включва вашата оферта. Възможно е по принцип басейнът да е включен, но да ви таксуват допълнително за това, че сте ползвали точно определен басейн. Особено много внимавайте за онези звездички, на които под линия пише „Възможно е допълнително заплащане“. Преди да резервирате, вижте и какво не е включено – храна край басейна, алкохол, транспорт...

Потърсете мнения на клиенти

Преди да резервирате, потърсете мнения на други хора, които вече са били във вашия хотел. Може да се окаже, че обещаните допълнителни закуски са не особено задоволителни. Все пак никой не би искал да плаща за неограничена консумация на боклуци.

Предвидете бакшиш

В зависимост от дестинацията работещите в комплекса може да очакват бакшиш. Проверете дали all inclusive пакетът включва бакшиши. Дори и да включва обаче, някои служители пак може да очакват бакшиш - барманът, пиколото, камериерките... Обмислете предварително как ще действате в такива случаи, за да не изпадате в странни ситуации.

Опасности с калориен характер

Вече сте резервирали all inclusive почивката си и очаквате с нетърпение да се изтегнете в шезлонга и да пиете плодови коктейли, да си хапвате сочно месо, вкусни сладкиши и всякакви други кулинарни изкушения, които са пред вас в неограничени количества. Все пак внимавайте с консумацията на храни и напитки. Според статистиката 47% от почиващите качват между 2 и 6 кг по време на ваканцията си. Затова консумирайте умерено, за да се върнете у дома само с хубави впечатления, а не и с някой и друг килограм отгоре.

 

Тази статия ви беше полезна? Последвайте ни и във фейсбук, за да не пропуснете нито един от нашите съвети за пътуване.

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин